Nederlandse supporters

Fotoverslag: bizarre gebeurtenissen in Athene tijdens AEK – Ajax

Acht supporters van Ajax zijn gewond geraakt door vuurwerk dat in het uitvak werd gegooid en door een charge van de Griekse mobiele eenheid rond de wedstrijd AEK Athene-Ajax, laat een woordvoerder van de Amsterdamse club dinsdag aan NU.nl weten.

Voor de Champions League-wedstrijd gooiden supporters van AEK Athene vuurwerk en een molotovcocktail naar de Ajax-fans. Op foto’s is te zien dat meerdere supporters van Ajax hoofdwonden hebben opgelopen door de charge van de Griekse mobiele eenheid.

De supportersvereniging van Ajax laat op Twitter weten dat de supporters van AEK het plexiglas van hun eigen vak hebben gesloopt en uit willen breken richting het uitvak, om daar de confrontatie met de Amsterdamse fans aan te gaan.

Griekse supporters gooiden vanuit de grachten rond het veld vuurwerk en andere voorwerpen richting de Ajax-fans. De Nederlandse fans gooiden dit vuurwerk daarna het vak uit.

Aan het begin van de tweede helft was te horen dat er veel vuurwerk werd afgestoken. De regie bracht dat niet in beeld op televisie, maar de commentator van Veronica zei dat er nog steeds vuurwerk vanuit de grachten rond het veld het vak in werd gegooid.

Op beelden is te zien dat vuurpijlen boven het vak uiteen knallen.

Griekse mobiele eenheid voert aanval uit op Ajax-fans

De Griekse mobiele eenheid greep na een paar harde knallen in bij het uitvak. Bij Veronica was te zien dat de agenten flink insloegen op de Ajax-fans, die zich boven in hun vak hadden teruggetrokken. De fans in de vakken rond het uitvak zijn door de politie naar andere tribunes gebracht.

Aanvoerder Matthijs de Ligt onderbrak zijn warming-up om de kalmte in het uitvak terug te krijgen. De wedstrijd werd ondanks de ongeregeldheden niet uitgesteld.

Als Ajax de wedstrijd wint, gaat de ploeg door naar de volgende ronde van de Champions League.

Tekst door Nu.nl