Nederlandse supporters

Feyenoorder én Ajacied opgepakt na incidenten in PSV-stadion

De recherche in Noord-Brabant heeft deze week een dubbele slag geslagen. Er werden namelijk twee mannen opgepakt voor twee incidenten in het Philips Stadion.

De eerste arrestatie werd verricht bij een man die ervan verdacht wordt vuurwerk en fakkels vanuit het uitvak te gooien tijdens de kampioenswedstrijd tussen PSV en Ajax, op 15 april jongstleden. Het gaat om een 19-jarige uit Heerhugowaard. De politie meldt op diens website: ‘Hij heeft tijdens zijn verhoor bekend en een zogenoemde gedragsaanwijzing gekregen. Hij mag aanstaande zondag, wanneer PSV opnieuw tegen Ajax speelt, niet in de gemeente Eindhoven komen. De recherche maakt verder een dossier op van de man, dat voor verdere afhandeling naar het Openbaar Ministerie (OM) wordt gestuurd.’

De tweede arrestatie betreft een man die wordt verdacht van het gooien van fakkels op het veld tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, ook in het Philips Stadion, tussen PSV en Feyenoord. ‘Op beelden was te zien dat iemand een beveiligingscamera in het stadion af plakte. Hij werd echter herkend, onder meer aan de hand van andere camerabeelden. Deze man van 26 uit Steenbergen is inmiddels gehoord. Ook tegen hem wordt een dossier opgemaakt, waar het OM zich later over gaat buigen’, schrijft de politie.

Directeur Toon Gerbrands is erg blij met het succesje van de recherche. “Deze arrestaties bewijzen dat we wangedrag in ons stadion van niemand tolereren. PSV hanteert te allen tijde dezelfde aanpak. Bij overtreding van de wet leveren wij eventueel bewijsmateriaal altijd aan de bij politie. Het is vervolgens aan hen om de daders te pakken. Dat is wederom gelukt”, aldus de beleidsbepaler van PSV tot slot.

Tekst: Soccernews