FC Twente-supporters slepen omgewaaide boom van de weg

Een groep Twente-supporters heeft afgelopen zondag de armen uit de mouwen gestoken na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Bij Afslag Rijssen lag een flinke boom op de weg, die ze met z’n alleen naar de kant hebben gesleept.

Na de teleurstellende wedstrijd tegen FC Utrecht reed de touringcar vol supporters uit Haaksbergen en Goor terug naar huis. De mannen wilden gauw terug naar Twente om carnaval te vieren. Maar toen ze de afslag bij Rijssen namen, kwamen ze in een file terecht.

De auto’s konden niet doorrijden omdat er een grote boom op de weg was gewaaid. Supporter Maarten: “De brandweer was al wel opgeroepen, maar die hadden wel meer te doen met dit weer.” Veel zin hadden de jongens niet om te wachten en daarom staken ze zelf hun handen uit de mouwen.

In de bus ontstond namelijk al snel het idee om zelf even de boom aan de kant te werken. “Binnen een mum van tijd was de hele bus leeg. We waren met een stuk of zestig man. Binnen een kwartier hadden we de boom opgeruimd.”

Tijdens het opruimen zongen de mannen luidkeels: “Er ligt een boom op de weg, ja ja, een boom op de weg.” Ze sjorden wat aan de takken en tilden uiteindelijk de boom in z’n geheel weer de berm in. Na de actie konden alle automobilisten weer doorrijden.

Tekst & foto’s door RTVoost