KERKRADE – Een woordvoerder van FC Twente noemt het  ‘zeer teleurstellend’ dat er vier supportersbussen zijn teruggestuurd naar Enschede, zonder dat de politie ook maar iets heeft gevonden bij een doorzoeking. „Wij willen graag weten wat en waarom dit is gebeurd”, aldus FC Twente op Twitter.

[wpna_ad placement_id=””]

De vier bussen werden op weg naar de uitwedstrijd bij Roda JC van de snelweg gehaald. De supporters werden een voor een uit de bussen gehaald en gefouilleerd. Er werd bij de actie niets gevonden. Toch werden de bussen twee uur vastgehouden. Supporters van Twente laten weten ‘dat ze dit nog nooit hebben meegemaakt’. Door de actie van de politie hebben een kleine 200 fans van Twente nooit het stadion in Kerkrade bereikt. Twente had een kleine 1000 kaarten voor het uitduel verkocht.

Bovenstaande tekst door Tubantia

Extra info

De vier bussen met Twente-supporters mogen, na twee uur te zijn vastgehouden, weer gaan. Er is niks gevonden en de bussen mochten weer ‘gewoon’ doorrijden naar het stadion. Dat terwijl ze nooit meer op tijd bij het stadion kunnen komen.

De aanwezige politie heeft toegegeven dat de actie was om te controleren op vuurwerk. Dat terwijl dit de taak is van de stewards in het uitvak. Alles aan dit wijst op een slim spelletje van de Politie Limburg en Roda JC om te voorkomen dat de fanatieke Twente-fans het stadion zouden bereiken.

Wat een bizarre tijd is het om voetbalsupporter te zijn..

[wpna_ad placement_id=””]

 

Politie bij stadion

Ook de politie bij het stadion was in grote getallen aanwezig.

Bron: Twitter
Bron: Twitter

[wpna_ad placement_id=””]

Comments are closed.