Het zal niet gemakkelijk worden voor Ajax om door te gaan in Europa. De Amsterdammers zullen een 2-0 achterstand moeten wegpoetsen. En daar kan de twaalfde man een belangrijke rol in spelen! Vandaar dat de F-Side met de onderstaande oproep naar buiten kwam.

Oproep van F-Side & Amsterdam Casuals

– Zodra de Spanjaarden het veld op lopen, moeten de tapas als dunne weer langs hun benen lopen. Te beginnen bij de warming-up. We roepen daarom iedereen op om vroeg het stadion binnen te gaan.

– Vanaf binnenkomst in het stadion tot einde wedstrijd moeten wij er alles aan doen. Keiharde support vanaf de tribunes.

– Heeft Getafe de bal? Dan zorgen wij dat ze hem weer inleveren!

– Is Ajax in de aanval? Dan zingen we net zo hard tot die bal tegen de touwen vliegt!

Laat donderdag het begin zijn van een mooie reeks in de komende maand! Kop omhoog, borst vooruit! Wij zijn Ajax!

Dit bericht bekijken op Instagram

F-SIDE moet knallen, stadion moet kolken! Dat onze club betere tijden heeft gekend, weet iedereen. Daarom moeten wij de komende wedstrijden als één blok achter ons aller Ajax staan. Te beginnen donderdag tegen Getafe. Iedereen weet dat het een moeilijke opgave wordt, maar zonder ons wordt het nog moeilijker. Onze spelers verdienen onze steun. Zodra de Spanjaarden het veld op lopen, moeten de tapas als dunne weer langs hun benen lopen. Te beginnen bij de warming-up. We roepen daarom iedereen op om vroeg het stadion binnen te gaan. Vanaf binnenkomst in het stadion tot einde wedstrijd moeten wij er alles aan doen. Keiharde support vanaf de tribunes. Heeft Getafe de bal? Dan zorgen wij dat ze hem weer inleveren! Is Ajax in de aanval? Dan zingen we net zo hard tot die bal tegen de touwen vliegt! Laat donderdag het begin zijn van een mooie reeks in de komende maand! Kop omhoog, borst vooruit! Wij zijn Ajax! @fside @amsterdamcasuals @ultras.amsterdam #ajax #fside #amsterdam #europaleague #ajax #getafe #fsideisnietmakkelijk #fside76 #fsideamsterdam

Een bericht gedeeld door F-SIDE (@fside) op

Oproep Voetbal Ultras

Iedereen die de wedstrijd gekeken heeft zal één speler van Getafe negatief zijn opgevallen. Vandaar dat ook wij met een oproep kwamen. Dergelijke spelers die supporters straffen proberen aan te naaien zijn geen toevoeging in het voetbal.

Headerafbeelding door Ajax Ventos