Buitenlandse supporters

Enige hooligan van Amerika wil vechten met de hele wereld

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De hooligancultuur is een beruchte cultuur. Begonnen in Engeland, maar overgewaaid naar andere delen van Europa en de wereld. In Amerika is deze cultuur minder bekend, maar daar wil Derek “Diablo” Alvarez uit Miami verandering in brengen.

Derek is een nogal opvallende verschijning. Hij heeft de ‘Miami Casuals’ opgericht en hoopt daarmee voetbalgeweld naar Amerika te brengen. Enige punt is dat Amerika daar niet op zit te wachten en Derek zijn ‘firm’ slechts uit Derek bestaat.

BRITSE HOOLIGAN

Derek is helemaal gek van de Engelse hooligancultuur en heeft zichzelf dan ook een Brits accent aangemeten. VICE Sports trok een aantal dagen met hem op om erachter te komen of zijn plan kans van slagen had.

In de documentaire is vooral te zien dat Derek een beetje gek is. Wanneer hij met zijn ‘firm’ op pad gaat om bij de wedstrijd tussen Orlando en New York City FC eens flink te gaan rellen, blijkt het tegendeel waar. De twee vrienden waarmee hij gaat zitten niet te wachten op rellen en het overige publiek is het publiek dat je normaal gesproken in Disneyland aantreft, ouders en kinderen.

UITDAGEN

Het plan van Derek lijkt dus nul kans van slagen te hebben. Toch daagt hij de ene na de andere harde kern uit via video’s op YouTube. Onder meer de beruchte hooligans van Milwall. “Jullie noemen jezelf de gevaarlijkste gang van de wereld. Waarom komen jullie dan nooit naar Miami of Zuid-Florida?”

Derek hoopt uiteindelijk de hooligancultuur in Amerika van de grond te krijgen. “Ik wil er een sport van maken. Ik zie het al helemaal voor me dat firms dit ook gaan doen in de shirts van hun team. Of we straks heel veel hooligans op tv gaan zien? Nou, wat is het verschil tussen dit en MMA? Het is eigenlijk gewoon een MMA-groepsgevecht”, zegt hij in gesprek met VICE.

WAPENS

De eigenzinnige Amerikaan wil uiteindelijk georganiseerde gevechten arrangeren, zonder wapens of ernstige slachtoffers. “Ik heb niks met vuurwapens en hou ook niet van dat old-school rellen, waarbij hooligans bijvoorbeeld pubs aanvallen. Ik hou meer van de bosgevechten. Dat is populair onder hooligans in andere Europese landen, gewoon netjes van tevoren afspreken. Er is dan nog steeds sprake van kameraadschap en gevechten, maar dan zonder de maatschappij met de gevolgen op te zadelen.”

Toch heeft hij dat met de Miami Casuals nog niet voor elkaar kunnen boksen. “Ik heb toegang tot een poule van honderden bendeleden, skinheads en nog meer mensen in de vechtsportscene. Ik kan zo een 10-tegen-10 gevecht uit die poule maken. Ik probeer al een tijd om een bosgevecht van de grond te krijgen, maar niemand lijkt tegen ons te willen matten.”


Tekst: vtbl.nl 
Afbeelding: VICE

Comments are closed.