Nederlandse supporters

Duel Heracles 2 – FC Twente 2 verplaatst en achter gesloten deuren

ALMELO – De wedstrijd tussen Heracles 2 en FC Twente 2, die voor aanstaande maandag op het programma stond, wordt verplaatst. Daarnaast zal het duel niet langer voor publiek toegankelijk zijn.

Aanleiding voor de verplaatsing is een oproep op Facebook van een groep FC Twente supporters die naar Almelo wilden komen om bij de wedstrijd aanwezig te zijn. In eerste instantie leek dit geen probleem, maar  na uitvoerig overleg tussen de lokale overheden en beide clubs is daar op terug gekomen.

Algemeen directeur Rob Toussaint van Heracles wil niet zeggen wat precies de aanleiding was om de wedstrijd toch niet voor publiek toegankelijk te houden. „Daar wijd ik niet over uit. Helaas hebben we daartoe moeten besluiten. Dat is erg jammer, maar het was een gezamenlijk besluit van de lokale overheid, Heracles én FC Twente.”

Facebook oproep

De oproep op Facebook werd gedaan, omdat beide eerste elftallen elkaar dit seizoen niet treffen. Om toch een Twentse derby te hebben wilden de Twente fans dan maar naar de ontmoeting tussen de tweede elftallen. Hierbij werd geopperd in het bezoekersvak plaats te nemen om zo niet gemend op de tribune te zitten, zoals bij wedstrijden van Heracles 2 gebruikelijk is. Ook met die oplossing blijkt het niet mogelijk het duel door te laten gaan.

Door Tubantia.nl