Nederlandse supporters

UPDATE: Doek voor Fernando Ricksen verboden door bestuur Vitesse

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Volgens traditie wordt morgen de speciale Airborne-wedstrijd gespeeld. Dit jaar vindt deze wedstrijd plaats tussen Vitesse en Fortuna Sittard. Buiten de herdenking van de gevallen strijders in 1944 wordt er ook stilgestaan bij het overlijden van Fernando Ricksen, clubicoon van Fortuna, die deze week overleden is aan de ziekte ALS. 

Voor deze gelegenheid heeft een supportersgroep van Vitesse een ‘rust zacht’ doekje gemaakt voor Fernando. Geen probleem, zou je denken. Echter heeft Vitesse zojuist bepaald dat het doek niet mee naar binnen mag. Reden: door andere acties die morgen plaatsvinden zal de veiligheidsorganisatie het ‘overzicht’ niet kunnen behouden en is er de angst dat er misschien wel pyro onder het doek wordt afgestoken (doek van 1,5 meter hoog).

“Na het communiceren van dit verhaal via social media is met klem verzocht dit bericht te verwijderen. Echter doen wij niet mee aan deze vorm van censuur. Het doek zal morgen te zien zijn, of het verboden is of niet.” zo meldt een bron aan Voetbal Ultras.


UPDATE: 21:00 

In de tweede minuut bij Vitesse – Fortuna werd er stilgestaan bij het overlijden van Fernando Ricksen. De supporters van Fortuna in het uitvak toonden enkele mooie doeken. En gelukkig was het doek van de Vitesse-supporters, zoals beloofd, ook ‘gewoon’ te zien.  Een mooi gebaar van de supporters uit Arnhem!

“Rust zacht Fernando”

 

Comments are closed.