Nederlandse supporters

Directeur Willem II: ‘Middag van onze supporters verziekt’

 directeur van Willem II heeft er geen goed woord voor over. Bijna 200 supporters van zijn club werden vanmiddag ingesloten door ME en politie op het station in Amsterdam. Ze mochten de stad niet in en werden direct afgevoerd naar het stadion waar ze urenlang moesten wachten tot de wedstrijd Ajax-Willem II begon.

“Dit is echt teleurstellend”, zegt directeur Berry van Gool van Willem II. Hij heeft het niet over de wedstrijd die net is afgelopen, waarbij Willem II met 2-0 verloor van Ajax. “Onze supporters zijn vanmiddag slecht behandeld, hun middag is verziekt.”

Noodbevel

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam gaf vanmiddag een noodbevel af. Zo’n tweehonderd Willem II-supporters werden ingesloten op Amsterdam CS.

De gemeente en politie kregen ‘signalen’ dat er in de binnenstad een confrontatie zou plaatsvinden tussen de Tilburgers en aanhangers van Ajax. Van Gool: “De reden lag blijkbaar buiten onze Willem II-supporters.”

De fans worden in de trein naar het stadion gezet.De fans worden in de trein naar het stadion gezet.

‘Te ziek voor woorden’

Dat zeiden de supporters die vanmiddag werden vastgehouden ook. “Wij weten echt niets van een confrontatie, dit is te ziek voor woorden”, zei een supporter.

Ze moesten onder politiebegeleiding worden afgevoerd naar het stadion en konden zelf geen kant meer op. Van Gool heeft vanuit de Tilburgers zelf geen enkel signaal ontvangen van eventuele rellen. “Voor ons was de reden van het noodbevel totaal onduidelijk. Ik kan me niet voorstellen dat er een veldslag zou komen.”

Door RTL Nieuws