Nederlandse supporters

De reden achter de ‘Duitsland-actie’ van Twente

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De actie van FC Twente in het uitvak was op zijn minst spraakmakend te noemen. Het zorgde voor erg veel onbegrip en verwarring door heel Nederland. Op Twitter barstte het van de kritiek en de commentator van Fox wist ook niet goed wat hij er van moest zeggen. En dat is ongetwijfeld wat de Twente-supporters achter de actie probeerden te bereiken.

Een terugblik op de actie

De actie begon op het eerste gezicht als een normale sfeeractie: rode vlaggen met een doek met de tekst ‘” Wi’j bint Twente”, wat staat voor “Wij zijn Twente”.

Vervolgens  werden de vlaggen omgewisseld voor vlaggen met de Duitse kleuren en maakte het tekstdoek plaats voor een doek met de tekst “Wir sind Twente”, ook in de Duitse kleuren.

 

 

Reactie op ludieke acties van supporters Go Ahead Eagles

Vanwege de ligging van Enschede en de vriendschap met het Duitse Schalke 04 wordt FC Twente al jaren lang uitgemaakt voor een Duitse club. De supporters van Go Ahead Eagles besloten hier een maand geleden op in te spelen door een ludieke poster te bedrukken. Daarnaast zijn er meerdere anti-Twente sjaals bedrukt, o.a. met Duitse teksten.

Zoals velen ons op gewezen hebben lijkt de Duitsland-actie van Twente dus een tegenactie op de ludieke acties van Go Ahead Eagles.

“Noch einen monat bis..”

De poster opgehangen bij het supportershome van Vak-P:

“110% anti Twente – Jullie hadden niet meer mogen bestaan”

“Scheiss Twente”

Comments are closed.