De fanatieke supporters van De Graafschap en Feyenoord waren niet blij. De KNVB is weer eens met een paar bijzondere straffen gekomen tegen deze twee clubs. Uiteraard tegen het gebruik van vuurwerk. 

In twee dagen tijd kwamen maar liefst drie supportersgroepen met een statement tegen de KNVB!

De Graafschap

De Graafschap werd begin deze maand bestraft omdat fans vuurwerk afstaken in de nacompetitieduels tegen Cambuur Leeuwarden en Sparta. De tuchtcommissie van de KNVB legde de club een boete van 15.000 euro op. Bovendien moest vak 22 (het vak van Brigata Tifosi, de fanatieke supporters van De Graafschap) van de Vijverberg een thuiswedstrijd leeg blijven.

Op vak 22 was in de wedstrijd tegen Jong Ajax de volgende tekst te lezen.

“Beste clubs en KNVB,
Jong en oud genoten, veilig en doordacht.
Vandaag verplicht afwezig, maar weet dat er vroeg of laat weer een nieuwe ‘indrukwekkende’ actie wacht!
Ultras BT”

Foto: Brigata Tifosi

En drie dagen later was de beloofde indrukwekkende actie daar al. In het uitvak in Nijmegen pakten de supporters van De Graafschap geweldig uit. Vlak voor het begin van de wedstrijd was er een doek te zien met ‘IN-DRUK-WEK-KEND’. En even daarna kleurde het vak vuurrood!

Foto: Oldies DTC
In druk wek kend!

Feyenoord

Feyenoord moest het tegen ADO Den Haag doen zonder de supporters uit Vak S. Zij werden geweigerd vanwege vuurwerkgebruik tegen Ajax in de KNVB-beker vorig seizoen.

Hulp van Vak X
Het vak was in de Kuip met zwarte doeken afgezet. Maar toch kleurde de afgezette tribune groen door de rookbommen! De rookbommen werden afgestoken door Vak X, het vak direct onder het afgezette vak. Een mooi statement van de Feyenoord-supporters!

Met dank aan cabrasfeliz.com
Met dank aan cabrasfeliz.com
Met dank aan cabrasfeliz.com

 NEC Nijmegen

De supporters van NEC waren wel ‘gewoon’ welkom in het stadion. Maar ook zij kwamen met een mooi doek tegen de KNVB. Het bestuur van de KNVB Maffia zit gezamenlijk aan tafel te overleggen hoe ze het de supporters weer eens lastig kunnen maken. 

Comments are closed.