Column

Column B-side Rats over Nouri zorgt voor kippenvel..

BSR Column: Het treurigste nieuws van dit seizoen

Derde ronde beker uitgeschakeld door de amateurs van IJsselmeervogels, de na-competitie niet weten te ontlopen of in het ergste geval: degraderen. Het zal mij ontzettend veel zeer doen, maar het allerslechtste en treurigste voetbalnieuws kwam vanmiddag. Abdelhak ‘Appie’ Nouri zal nooit meer de oude worden. Bij ‘de nieuwe Cruijff’ zoals hij jarenlang werd genoemd in Amsterdam werd ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd.

NAC speelde de afgelopen twee jaar tegen Jong Ajax in de Jupiler League. De beste wedstrijd was die van afgelopen seizoen. Het spel golfde op en neer in het Rat Verlegh Stadion en in totaal werden er zeven doelpunten gemaakt: vier voor NAC, drie voor Ajax. Naast de ongelooflijke veerkracht van de Bredanaars en het geweldige doelpunt van Cyriel Dessers, was er nog één ding dat mij opviel die avond: dat kleine mannetje met nummer 8.

Het voetballend inzicht dat Appie had en de passes die hij tijdens die wedstrijd gaf, ongelooflijk. Vaak is er geroepen dat NAC helemaal niet thuishoorde in de Jupiler League. En terecht. Maar als er iemand was die daar ook niet op zijn plek was, was jij het, Nouri.

“Abeldhak is zo’n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd.” Met die woorden gaf algemeen directeur van Ajax, Edwin van de Sar, de laatste klap op het kleine beetje hoop dat iedereen had de afgelopen week. Appie wordt nooit de nieuwe Johan.

#StayStrongAppie is de hashtag die de afgelopen week veel is gebruikt. In Breda hebben we daar een ander woord voor:

NOAD, Nouri. NOAD.

De gedachten van B-Side Rats gaan uit naar Nouri, zijn familie en vrienden, ploeggenoten en iedereen met een Ajax-hart.