Nederlandse supporters

Chaos in Kiev; Ajax-fans worden in en buiten stadion aangevallen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Voorafgaand het duel tussen Dynamo Kiev en Ajax in Oekraïne was het een chaos in de stad.

Een dag voor de wedstrijd waren er al meerdere berichten over kleine groepen Ajax-fans die werden aangevallen groepen hooligans van Dynamo Kiev. Om deze reden werd besloten dat er op de wedstrijddag een mogelijkheid was om gezamenlijk naar het stadion te gaan, met bescherming van de politie.

Geen politie aanwezig

De Ajax-fans die naar ‘Palas Urkaina’ zijn gegaan om met politiebescherming naar het stadion te gaan kwamen al snel voor een nare verrassing: er was geen politie aanwezig. Vervolgens kwam Ajax met een mededeling om vooral niet naar deze plek te gaan.

Ajax-fans aangevallen

Een paar uur voor de wedstrijd ging het weer mis. Op beelden is te zien hoe Ajax-fans in een café worden aangevallen door een grote groep Dynamo Kiev hooligans.

 

 

 

 

Ajax-fans gewond

Volgens nog (niet officieel bevestigde) berichten zouden er meerdere Ajax-fans zijn neergestoken. Eén supporters zou enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven.

Hooligans proberen uitvak aan te vallen in stadion

Ook in het stadion ging het verder. De Dynamo-fans probeerden bij het uitvak met de Ajax-fans te komen. Hier viel de aanval gelukkig mee.

 

 

 

 

Comments are closed.