Burgemeester Eindhoven: ‘Ik wil niet dat PSV de competitie in juni hervat’

EINDHOVEN – Burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven ziet helemaal niets in het uitspelen van de eredivisie zonder publiek. Hij vreest dat supporters van PSV op wedstrijdmomenten alsnog in groepen bij elkaar komen. Hij denkt dat het ook voor fans van andere clubs geldt en dat andere beslissingsbevoegden zijn standpunt volgen.

Jorritsma deed zijn uitspraken bij Omroep Brabant-televisie en was klip en klaar. Als het aan hem ligt, wordt er vanaf juni niet zonder publiek gespeeld. De KNVB kwam vandaag met een nieuw noodprogramma, dat uitgaat van een herstart van de nationale competitie op 19 juni. Jorritsma is voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost en zal normaal gesproken geen vergunning afgeven, tenzij het kabinet op 21 april ineens het nodige verandert aan het huidige maatschappelijke beleid ten aanzien van het corona-virus.

Zeer bepalend wordt wat er na 28 april voor de samenleving en na 1 juni voor evenementen gaat gelden. Tot die laatste datum zijn bijvoorbeeld evenementen verboden en er zijn tot 28 april ook tal van andere beperkingen.

Tekst: Eindhovens Dagblad