Nederlandse supporters

Boze supporters gooien stenen naar ME na dramatische uitschakeling van FC Den Bosch, meerdere mensen aangehouden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

DEN BOSCH – Er heerst onrust buiten het stadion na de wedstrijd FC Den Bosch – Go Ahead Eagles. Supporters bekogel de ME met stenen, meldt de politie. Ook zou er met fietsen en hekken zijn gegooid. Meerdere mensen zijn aangehouden.

De onrust ontstond na de dramatische uitschakeling, waarbij FC Den Bosch in de laatste minuut verloor. Daardoor zette de politie de ME in, die met stenen werd bekogeld. Vermoedelijk zijn dat straatklinkers geweest, die uit de straat zijn gehaald.

De ME kwam met veel eenheden om de situatie onder controle te krijgen. Meerdere mensen zijn daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Om hoeveel mensen het gaat, kan de politie nog niet zeggen.

Ook moest de brandweer uitrukken, omdat er meerdere meldingen van kleine branden op straat binnenkwamen. Die zijn geblust.

Uitverkocht stadion

FC Den Bosch kon de finale van de play-offs woensdagavond al bijna ruiken, toen het toch nog fout ging. Uit een hoekschop kopte Go Ahead Eagles-aanvoerder Jeroen Veldmate in de 89ste minuut de beslissende 0-1 binnen.

De dreun kwam keihard aan in stadion De Vliert, dat voor het eerst in zeven jaar met 6723 toeschouwers weer eens volledig uitverkocht was.

Volgens DRTV Sport, een omroep uit Deventer, zouden de supporters ook met hekken en fietsen hebben gegooid.

Tekst: BD.nl

Comments are closed.