Bivakmuts kopen | ultras & voetbalsupporters

Stadionverboden zijn voor ultras en voetbalsupporters een groot probleem. Een bivakmuts kopen voor een paar euro kan je een hoop ellende en geld schelen. Je hoeft geen bivakmuts te kopen bij Chinese webshops waar je maanden moet wachten op je bestelling. Een bivakmuts is eenvoudig te koop bij Nederlandse webshops die de volgende dag al bezorgen! 

Bivakmuts kopen – meerdere soorten & kleuren

Bij Voetbal Ultras is het niet mogelijk om een bivakmuts te kopen. Maar via de onderstaande kopjes vind je vele mogelijkheden om een bivak muts te kopen. Naast de standaard zwarte bivakmuts zijn er nog vele andere opties zoals gekleurde bivakmutsen. Dus match je bivakmuts met je clubkleuren!

Klik op de onderstaande links voor alle beschikbare bivakmutsen.

Benieuwd naar welke kleding voetbalsupporters dragen? Bekijk de top 20 casual merken.

Dortmund met bivakmutsen in het uitvak bij Schalke.

Is een bivakmuts illegaal?

Vanaf 1 augustus 2019 is de wet “Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding” in gegaan. Betekent dit dat het dragen of in het bezit hebben van een bivakmuts illegaal is? Ja en nee. In het bezit zijn van een bivakmuts is nooit illegaal. Echter mag het niet overal gedragen worden. In het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen is het niet toegestaan om een bivakmuts te dragen. Verder is het toegestaan om op straat een bivakmuts te dragen, wel kan de politie vragen de bivakmuts af te doen als dat nodig is voor identificatie. Ook bij (sport) evenementen is het toegestaan om een bivakmuts te dragen (bron).

Een bivakmuts maken van een T-shirt

Geen zin om een bivakmuts te kopen? Geen probleem. Het is zeer eenvoudig om een T-shirt te veranderen in een bivakmuts. Vooral in landen als Griekenland en Cyprus wordt deze methode veel gebruikt door voetbalsupporters.