Nederlandse supporters

Bestuurder ME-busje voor de rechter vanwege opzettelijk aanrijden Feyenoord-fan

Justitie gaat de agent vervolgen die tijdens de voetbalrellen van 7 mei 2017 op de Coolsingel met een ME-bus een Feyenoordfan aanreed. De man uit het Westlandse Poeldijk liep daarbij een gebroken scheen- en kuitbeen op. De ME’er wordt officieel verdacht van het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Op de video is te zien dat de ME op de Coolsingel, ter hoogte van warenhuis De Bijenkorf, oprukt om de rellen na de wedstrijd Excelsior-Feyenoord de kop in te drukken. De Feyenoord-fan uit het Westlandse Poeldijk ziet een ME-bus achter hem niet aankomen en wordt door de wagen op de hielen geraakt.

Omstanders horen zijn been breken. De ME-auto maakt daarna een draai om terug te rijden over de Coolsingel. De man wordt door andere supporters weer omhoog geholpen, maar kan niet meer op zijn voet staan.  In het ziekenhuis blijkt later dat zijn onderbeen was gebroken.

Op het moment van het ongeval voerde de ME charges uit met paarden en bussen. De gemeente en politie lieten eerder weten de inzet gerechtvaardigd te vinden.