‘AZ en PSV volgen Ajax en willen stoppen met Eredivisie-seizoen’

In navolging van Ajax willen ook AZ en PSV stoppen met het huidige Eredivisie-seizoen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf woensdag in De Telegraaf aan dat de Eredivisie ‘dood is’ nu de competitie al wekenlang stil ligt door de uitbraak van het coronavirus. De KNVB is voornemens om de Eredivisie voor 3 augustus af te ronden, maar behalve Ajax zien ook AZ en PSV daar geen heil in.

De KNVB heeft alle clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie uitgenodigd voor een videoconferentie. Aanstaande dinsdag zullen alle clubs bijgepraat worden over de gevolgen van de resterende scenario’s die de bond nog op tafel heeft liggen. Nu Ajax, AZ en PSV hebben aangegeven niets te voelen voor een hervatting van de competitie, is het maar de vraag of dat gesprek nog iets zal opleveren.

De groep Nederlandse clubs die tegen het hervatten van de competitie is, wordt steeds groter. PEC Zwolle en Fortuna Sittard spraken zich al uit, Ajax was de eerste topclub die zich daarbij aansloot. RKC Waalwijk voegde zich woensdag ook tot het rijtje tegestanders. Het is nu weer twee weken wachten tot de UEFA met iets naar buiten komt.

Tekst: Voetbalzone