Nederlandse supporters

Amsterdam overweegt verbod kampioensduel als FC Twente en Ajax het niet eens worden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Als FC Twente en Ajax het niet eens worden over de locatie waar vrijdag het kampioensduel van FC Twente wordt gespeeld, overweegt de gemeente Amsterdam de wedstrijd te verbieden. Dat zegt een woordvoerder van burgemeester Halsema.

Op dit moment overlegt de gemeente Enschede met de politie, het Openbaar Ministerie en FC Twente over vrijdag.

Opdracht Amsterdam

Een woordvoerder van burgemeester Halsema wil alleen zeggen dat er een opdracht van de gemeente Amsterdam ligt bij Ajax om er uit te komen met FC Twente. Op dit moment is dat niet het geval, omdat FC Twente bij het standpunt blijft dat de wedstrijd het beste in de Johan Cruijff ArenA gespeeld kan worden.

“Het maakt ons niet uit of de wedstrijd op De Toekomst of in de Johan Cruijff ArenA gespeeld wordt”, aldus de woordvoerster. “Maar als Ajax en FC Twente het niet eens worden met elkaar, gaan wij ons beraden op het verbieden van de wedstrijd.”

Als het aan Ajax ligt, wordt de kampioenswedstrijd van FC Twente tegen Jong Ajax niet in de Johan Cruijff ArenA gespeeld. De Amsterdamse club legde het verzoek van de Enschedeërs wederom naast zich neer. Niet uit onwil, overigens. De ArenA is niet van Ajax, maar moet gehuurd worden door de club.

De Toekomst

Sportpark De Toekomst is wel van Ajax. Het is de locatie waar Jong Ajax al haar wedstrijden afwerkt. En dus de logische keus voor de wedstrijd van komende vrijdag. Het bezoekersvak van het hoofdveld op De Toekomst biedt plaats aan slechts 185 bezoekende fans. Daarmee voldoet het stadion aan de eisen van de KNVB, die voorschrijven dat bezoekers minimaal 2,5 procent van de beschikbare plaatsen moeten krijgen.

Het lijkt er echter op dat veel meer supporters van FC Twente vrijdag naar Amsterdam zullen komen. Vak-P meldt op Facebook dat het aanmeldingen voor de homeless party die de supportersvereniging wil organiseren in Amsterdam ‘overweldigend’ is. In minder dan 24 uur tijd hebben al ruim duizend mensen laten weten te gaan of geïnteresseerd te zijn bij het Facebookevenement.

Comments are closed.