Nederlandse supporters

Ajax-supporters die handgranaat legden blijven vast zitten

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De drie Amsterdammers die ervan verdacht worden in april een handgranaat bij het supportershome van ADO Den Haag te hebben gelegd, blijven in ieder geval nog tot oktober in de cel.
Dat meldt Omroep West. Op 9 april van dit jaar werd een handgranaat gevonden, die was vastgeplakt aan het spelershome van ADO Den Haag. Naast de granaat waren met graffiti drie rode kruizen gespoten. Al snel werden drie mannen uit Amsterdam, twee van achttien en en van twintig jaar oud, uit Amsterdam gearresteerd. Gisteren was de inleidende zitting. Twee van de mannen (Charafedinne G. en Faissal B.) gaven aan niets met de granaat te maken te hebben. Ze zouden mee naar Den Haag zijn gereden zonder te weten wat er te gebeuren stond. De achttienjarige Halil A. zou de granaat hebben geplakt, maar daar zweeg hij over.
De advocaten van de drie supporters vroeg om vrijlating van de mannen, in ieder geval tot de inhoudelijke behandeling van 23 oktober. Zij wilden weer aan het werk of naar school, desnoods met enkelband. Daar ging de rechter niet mee akkoord. De rechtbank vind de verdenkingen zwaar genoeg om te drie verdachten in de cel te houden

Tekst: AT5.nl

Comments are closed.