Champions League

Ajax stapt naar CAS bij strijd met UEFA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ajax heeft besloten bij het internationale sporttribunaal CAS uitspraken van de UEFA aan te vechten. De Amsterdammers zijn het niet eens met het recente handelen van de Europese voetbalbond.

De UEFA greep in vanwege vermeend wangedrag van Ajax-supporters bij de uitwedstrijd tegen Valencia (0-3). Als gevolg van de misdragingen werd een voorwaardelijke straf die een jaar eerder was opgelegd na een uitduel met Benfica omgezet naar een onvoorwaardelijke sanctie. Ajax mocht daardoor geen fans meenemen naar de uitwedstrijd tegen Chelsea (4-4). De club kreeg bovendien twee geldboetes.

Daar bleef het niet bij, er staat een nieuwe voorwaardelijke straf open voor als het opnieuw misgaat. Ook hier gaat het om een sanctie van een wedstrijd zonder uitsupporters. De looptijd bedraagt één jaar. Ajax tekende eerder al tevergeefs beroep aan voor de uitwedstrijd tegen Chelsea en zet nu een nieuwe stap. Wanneer het CAS uitspraak doet, is nog niet bekend.

Het bijzondere aan de zaak is dat de UEFA niet met een duidelijke uitleg is gekomen over waar de Ajax-fans zich precies schuldig aan maakten. De Europese voetbalbond hield het op de website bij acts of damages en crowd disturbances, een behoorlijk algemene uitleg dus.

Ajax speelt in de huidige Champions League-campagne nog minstens twee wedstrijden. Er wacht een spannende ontknoping in de poulefase. De ploeg van Erik ten Hag gaat volgende week woensdag op bezoek bij Lille en speelt op 10 december thuis tegen Valencia. De Amsterdammers hebben net als Chelsea en Valencia zeven punten, terwijl Lille nog maar één punt pakte in Groep H.

Tekst: Voetbal International.

Comments are closed.