Nederlandse supporters

Ajax ligt dwars en werkt niet mee aan FC Twente-verzoek: ‘Niet ons probleem’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ajax werkt níet mee aan het verzoek van FC Twente om de kampioenswedstrijd tussen de Tukkers en Jong Ajax van aanstaande vrijdag af te laten werken in de Johan Cruijf Arena. Een woordvoerster van Ajax laat dat aan de NOS weten.

“De wedstrijd wordt gewoon op De Toekomst gespeeld. We zijn op de hoogte van het verzoek, maar we gaan niet in de Arena spelen”, luidt het nieuws vanuit Amsterdam.

Voor de clash tussen Jong Ajax en Twente zijn nu slechts 185 kaartjes beschikbaar voor fans uit Enschede. Bij winst op het beloftenteam van Ajax is Twente kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. De koploper wil de wedstrijd daarom graag in een groter stadion spelen, zodat meer supporters de gelegenheid hebben om aanwezig te zijn.

De KNVB staat open voor een verplaatsing. Ajax geeft echter geen gehoor aan het verzoek uit Enschede. “Met 185 kaarten is de capaciteit al verhoogd. De KNVB heeft de eis dat 2,5 procent van de beschikbare kaarten voor uitsupporters moet zijn. Met 185 kaarten is 8,8 procent gevuld met Twente-fans.”

“We begrijpen dat Twente graag met meer supporters naar de wedstrijd wil komen, maar dat is niet ons probleem. In principe spelen we gewoon op de Toekomst, dat is alles wat we er nu over kunnen zeggen.”

Tekst: Voetbal Primeur

Comments are closed.