Nederlandse supporters

Ajax flink bestraft na wangedrag fans in wedstrijden tegen Benfica

Ajax is vrijdag door de UEFA flink bestraft naar aanleiding van wangedrag door fans bij beide wedstrijden tegen Benfica in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers ontvingen een boete van in totaal 71.000 euro.

De Europese voetbalbond besloot Ajax daarnaast te bestraffen met een voorwaardelijke uitwedstrijd zonder publiek, met een proeftijd van een jaar.

Bij een volgende wedstrijd met wangedrag wordt de voorwaardelijke straf omgezet in een definitieve straf, wat betekent dat Ajax een uitwedstrijd zonder de steun van de eigen supporters moet spelen.

Ajax-Benfica zorgde voor een boete van 33.000 euro, wat opgebouwd is uit 18.000 euro voor de door toeschouwers geblokkeerde trappen en 15.000 euro voor het gooien van voorwerpen.

Benfica-Ajax zorgde voor een boete van 30.000 euro vanwege ordeverstoring (een aantal toeschouwers ging op de vuist met de politie) en het veroorzaken van schade (er werden bij de confrontatie met de agenten stoeltjes vernield).

Ajax moet door die gebeurtenissen ook nog eens 8.000 euro overmaken naar Benfica voor de geleden schade aan het stadion van de Portugese topclub.

Tekst geschreven door NU.NL