Nederlandse supporters

‘Agent gewond door stoel tegen hoofd’ door rellende supporters bij wedstrijd FC Eindhoven – Helmond Sport

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Tekst geschreven door Eindhovens Dagblad.

Een agent is gewond geraakt bij de wedstrijd FC Eindhoven-Helmond Sport vrijdagavond. Hij is hard geraakt door een voorwerp terwijl hij ingreep bij rellende supporters. De politie vermoedt dat er een stoel tegen zijn hoofd is gegooid.

Een politiewoordvoerder laat weten dat de agent is overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. Over de ernst van zijn verwondingen is nog niet veel bekend. ,,Agressie en geweld tegen hulpverleners is volstrekt onacceptabel en wordt niet getolereerd in welke vorm dan ook.”

Emoties lopen hoog op

Tijdens de wedstrijd liepen de emoties bij supporters hoog op. De wedstrijd werd in de 73ste minuut stilgelegd, omdat supporters van Helmond Sport de confrontatie zochten met fans van FC Eindhoven. Er werd ook nog met vuurwerk gegooid. Uiteindelijk moest de ME ingrijpen om erger te voorkomen.

Bij dat ingrijpen werd een van de agenten geraakt door een voorwerp dat naar hem werd gegooid. ,,Vermoedelijk was dit een stoeltje, dat uit de tribune was losgehaald door een rellende supporter.”

De politie doet onderzoek en controleerde bij afloop van de wedstrijd de supportersbussen met extra opgeroepen eenheden. Ook wordt er naar videobeelden gekeken, waar de dader mogelijk op staat.

De bussen die op weg zijn naar Helmond zullen ook worden gecontroleerd, meldt de politiewoordvoerder.

Speler wil gemoederen bedaren

Jordy Thomassen was een van de spelers van Helmond Sport die de gemoederen wilde bedaren toen supporters van zijn club de confrontatie zochten met fans van FC Eindhoven. Een klein groepje fans klom over de hekken, Thomassen sprak hen aan. ,,Ik wilde ze tegenhouden”, zegt Thomassen.

Hij zag dat supporters van Helmond Sport ineens uit het uitvak klommen. ,,Dan probeer je als speler om gezeik voor de club te voorkomen. Je denkt aan de club, dadelijk krijgen we een boete. Dat kan Helmond Sport gewoon niet gebruiken. Vandaar dat ik de supporters terugriep”, stelde Thomassen na afloop in de catacomben.

 

Tekst: ED

Comments are closed.