Nederlandse supporters

ADO-supporters protesteren tegen verbod op Ajax-supporters

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Een deel van het ADO-stadion blijft 6 oktober, tijdens ADO Den Haag – Ajax gedurende de eerste 12 minuten leeg. De supporters demonstreren tegen het feit dat Ajacieden al jarenlang niet welkom zijn in Den Haag.

Burgemeester Paulien Krikke besloot onlangs opnieuw geen Ajacieden toe te laten, omdat hier teveel politie-inzet voor nodig zou zijn en er bovendien geen draagvlak zou zijn bij de ADO-supporters. Met de actie van volgende week zondag bewijzen de ADO-supporters wat dat betreft het tegendeel.

Mededeling van Midden Noord

“Aankomende zondag zal een deel van Midden Noord (Vak O & N) de eerste 12 minuten leeg blijven. Dit uit protest tegen het bestuur en de gemeente Den Haag. Elk jaar worden er verschillende redenen gezocht om uitsupporters te weren tijdens de wedstrijd tegen 020.

Gezien de politiemacht die vorig jaar op de been werd gebracht, tijdens de demonstraties op het Malieveld, is het ons een raadsel dat het onmogelijk is om 500 uitsupporters te begeleiden. We hebben toch één van de best beveiligde stadions van Nederland?

Als FCDH zijnde vinden wij dat uitsupporters erbij horen. In elk land worden de meest beladen derby’s en rivaliserende clubs met uitsupporters gespeeld. Maar bij ons wordt dit in de doofpot gestopt.

Wij als 12e man zullen ons daarom de eerste 12 minuten niet begeven op de tribune als hier tegen.

Meer info over de actie volgt…

Without Fans no Football🗣
FCDH 🔰”

 

Comments are closed.