Nederlandse supporters

ADO-fans hangen doek met kwetsende tekst op in stadion De Graafschap

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

DOETINCHEM – Fans van ADO Den Haag hebben afgelopen nacht een spandoek met een kwetsende tekst opgehangen in De Vijverberg, het stadion van De Graafschap. De Doetinchemse voetbalclub heeft het doek verwijderd. Het is onduidelijk of er stappen worden genomen tegen de fans die het stadion zijn binnengedrongen; De Graafschap wil daarop geen commentaar geven.

Op het doek dat aan aan de tribunes werd gehangen staat de tekst ‘KK in je maag’, wat vertaald kan worden als ‘kanker in je maag’. De doeken zijn ondertekend met ‘Gr. uit FCDH’ en bij (inmiddels verwijderde) Instagramberichten staat #FCDHontour. FCDH is de naam van de supportersgroep die wordt gerekend tot de harde kern van ADO Den Haag.

De Graafschap laat weten afstand te nemen van dergelijke acties, maar wil verder niet reageren op bijvoorbeeld de vraag hoe de fans het stadion zijn binnengekomen.

De wedstrijd tussen De Graafschap en ADO den Haag is voor beide clubs belangrijk: De Graafschap strijdt voor lijfsbehoud in de eredivisie en staat op de 17de plek. Ook ADO Den Haag is nog lang niet veilig: de club uit de Hofstad staat op de veilige twaalfde plaats, maar heeft slechts zes punten meer dan de Superboeren.

De Graafschap – ADO Den Haag wordt vrijdag gespeeld. De aftrap is om 20.00 uur, de wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Björn Kuipers.

Reactie ADO Den Haag

,,Wij keuren dit af en nemen er afstand van, dit is niet wat ADO is en zeker niet waar wij als club voor staan’’, zegt een woordvoerder. Als het fans zijn met een seizoenkaart bij ADO Den Haag, zijn ze wat die club betreft nooit meer welkom in Den Haag. ,,Opsporing voor verstoring van de openbare orde is aan politie en justitie. Wij vinden ook dat dat moet gebeuren. En als wij er ooit achter komen dat deze figuren gelieerd zijn aan de club, schromen wij niet hoge straffen uit te delen’’, zegt de ADO-woordvoerder, doelend op een lang stadionverbod.

Foto’s

 

Tekst door Gelderlander.nl

Write A Comment