Nederlandse supporters

7. Verklaring Brigata Velisena (Telstar) omtrent steekincident

Het was natuurlijk een vervelende dag in IJmuiden, dit is de verklaring van de groep van Telstar:

Tot even over 5 in de middag, was het een prachtige voetbaldag op Hemelvaartsdag. Al ver voor de wedstrijd was het super gezellig. Vele Superboeren waren naar de Zeewegbar gekomen, om samen te proosten, op de fantastische wedstrijd die komen ging. En die kwam er!! Een geweldige 3-2 overwinning op onze vrienden, die uitbundig, maar met respect, werd gevierd.
Na de wedstrijd was het ook weer erg gezellig bij de bar. Overal stonden de supporters van Telstar en De Graafschap door elkaar, gezamelijk, na te praten over de wedstrijd, onder het genot van een drankje. Met de complimenten van de aanwezige Politie.

Tot dat enkele figuren het zo nodig vonden om daar verandering in te brengen. Het Politieonderzoek is nog in volle gang. We hopen snel duidelijkheid te krijgen, over de aanleiding van deze wanvertoning.. Een persoon is hierbij zwaar gewond geraakt. Het zag er vreselijk uit. We hebben vernomen dat het, naar omstandigheden, goed met hem gaat. Wij wensen hem, via deze weg, een voorspoedig herstel toe.

Laat 1 ding heel duidelijk zijn; wat ons betreft zal onze vriendschap met de jongens van De Graafschap nooit onder druk komen te staan! En zeker niet door het kansloze gedrag van een paar individuen.

Tot Zondag!