Buitenlandse supporters

4000 agenten moeten Argentijnse voetbalfans in toom houden in Madrid

In Madrid staan 4000 agenten klaar om een botsing tussen Argentijnse voetbalfans en andere ongeregeldheden te voorkomen.

Zondag spelen de teams van Boca Juniors en River Plate, beiden uit Buenos Aires, de tweede finalewedstrijd voor de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League.

Bernabeu

Aan beide clubs zijn 25.000 kaarten toegewezen: 20.000 voor Argentijnen die in Europa wonen en 5000 voor fans uit Argentinië.

De wedstrijd wordt gespeeld in het Bernabeu-stadion. Aan weerszijden van het stadion zijn fan-zones ingericht. De politie zal er alles aan doen om de supporters uit elkaar te houden.

De autoriteiten verwachten dat er 400 tot 500 “bijzonder gewelddadige” Argentijnse hooligans op de wedstrijd afkomen. De politie is in hoogste staat van paraatheid om hen voor, tijdens en na de wedstrijd in de gaten te houden.

Voor deze wedstrijd zijn bijna twee keer zo veel agenten op de been als voor een wedstrijd tussen de Spaanse aartsrivalen Real Madrid en Barcelona

“We nemen maximale veiligheidsmaatregelen op het vliegveld, op de weg, bij busstations en in de metro om gewelddadige figuren en mensen met een strafblad eruit te halen”, zei een bestuurder

Gisteren werd al een Boca Juniors-fan naar Argentinië teruggestuurd, een leider van een supportersgroep die een lang strafblad heeft.

Verplaatst

De wedstrijd zou eerst in Buenos Aires in het stadion van River Plate worden gespeeld, maar werd afgelast, nadat River Plate-fans de spelersbus van Boca Juniors hadden aangevallen.

Om nieuwe ongeregeldheden te voorkomen, besloot de Zuid-Amerikaanse voetbalbond de return naar het buitenland te verplaatsen. Uiteindelijk werd dat dus Madrid.

Tekst: NOS.NL